ПРАЗНИК НА МВР

...
04.07.2022 / 14:26

В Сливен се състоя тържествено честване по повод 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

 

В навечерието на професионалния празник на служителите от Министерството на вътрешните работи - 5 юли, в Сливен днес се състоя тържествено честване за отбелязване на значимата дата за всички работещи в структурите на вътрешното ведомство. На 5 юли се навършват и 143 години от създаването на МВР.

 

По време на награждаването на отличените с награди, грамоти и поощрения служители от вътрешното министерство, кметът Стефан Радев, от свое и от името на цялата сливенска общност, изказа благодарност към органите на реда и към огнеборците, за труда и ежедневните усилия в името на обществения ред и сигурност на гражданите.

 

„Благодарение на всички вас ние живеем по-спокойно и в една по-сигурна и уредена държава! Искам да ви уверя, че в лицето на Община Сливен, ще намирате партньор, който винаги ще застава зад държавността, зад обществения ред, като гарант за спокоен живот!“, заяви кметът Радев.

 

Празничното честване днес започна на площад „Хаджи Димитър“, където бе отслужен тържествен молебен за здраве, закрила и успех на полицейските части, знамената на Република България, както и представителното знаме на Областна дирекция на МВР-Сливен.

 

Тържествената церемония продължи с поднасяне на венци и цветя на признателност пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В него се включиха кметът Стефан Радев, директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, областният управител Веселин Вълчев, директорът на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен – комисар Владимир Демирев, директори и представители на институции и висши учебни заведения в града, граждани и др.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев