ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК

...
04.07.2022 / 15:35

96 служители на ръководна и изпълнителска длъжност в ОДМВР и РДПБЗН - Сливен са наградени по случай празника на МВР

 

С тържествен молебен за здраве, закрила и успех на полицейските части и знамената на Република България и представителното знаме на ОДМВР-Сливен бе отбелязан професионалният празник на служителите в МВР и 143 години от създаване на вътрешното ведомство.

Тържествената церемония се състоя днес на площад Хаджи Димитър в град Сливен в присъствието на кмета на града Стефан Радев, областния управител Веселин Вълчев, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, председателя на Административния съд Слав Бакалов, директора на Регионална служба „Военна полиция” –Сливен полковник Митко Митев, заместник -ректора за „Факултет и Колеж-Сливен” към Техническия университет-София професор д.т.н. инж. Станимир Карапетков, ръководители на държавни институции, граждани и медии.

След прекъсване от две години днес отново служителите на Областната дирекция на МВР в Сливен отбелязаха тържествено своя професионален празник. За първи път беше отслужен тържествен молебен от отец Евгений, предстоятел на катедралния храм Св.Димитър в град Сливен, за здраве, закрила и успех на полицейските части и представителното знаме на ОДМВР-Сливен. Бяха поднесени венци и цветя на признателност към подвига на героите, загинали за свободата на България, и към паметта на полицейските служители, отдали живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков бе домакин на тържеството събрание по случай 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Изказвам благодарност към всички служители, които със своя труд наредиха Областната дирекция на едно от челните места в страна, каза в обръщението си старши комисар Величков. За пореден път доказваме, че да работиш в МВР не е лека задача. Необходими са лични качества, много усилия, последователност и най-важното – вяра на всеки един от нас в избрания професионален път, независимо от предизвикателствата, пред които се изправяме, каза още Величков и подчерта, че служителите на МВР носят отговорност - професионална и морална, пред жителите на областта.

Кметът Стефан Радев поздрави ръководството и служителите на ОДМВР-Сливен с техния празник. За нас като граждани, каза той, Министерството на вътрешните работи е сърцето на държавността. Общината винаги ще е в подкрепа на действията на полицията за осигуряване на сигурността на гражданите и спазването на закона.

Вие сте залога за спазване на правовия ред в България, каза областният управител Веселин Вълчев в обръщението си към служителите на ОДМВР-Сливен. Искам да ви пожелая да бъдете здрави, все така всеотдайни и дълги години да изпълнявате задълженията си под знамената на Министерството на вътрешните работи, каза още той.

Като гост на тържественото събрание професор Станимир Карапетков поздрави сърдечно служителите на МВР в Сливен. В живота на човечеството има само три институции, които са живи винаги, защото са консервативни - образованието, полицията и религията, вечни са защото се опират на честта, на достойнството и на справедливостта, която вие безусловно притежавате, каза професор Карапетков и пожела здраве, късмет и професионални успехи.

По време на събранието бяха връчени награди за проявен професионализъм и инициативност на служители на ръководни и изпълнителски длъжности в Областна дирекция на МВР в Сливен от министъра на вътрешните работи, главния секретар, директора на ОДМВР-Сливен, началници на районни управления и ръководители на структурни звена.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков награждава с:

„ПОЧЕТЕН ЗНАК” на МВР - ІІ степен:

Старши комисар Димитър Величков диктор на ОДМВР-Сливен

Комисар Станимир Колев заместник-директор на ОДМВР-Сливен

„ПОЧЕТЕН ЗНАК” на МВР – ІІІ степен

Главен инспектор Събин Иванов началник на сектор „Криминална полиция” към РУ-Нова Загора

Връчени са три колективни парични награди:

От главен секретар на МВР:

Сектор „Специални тактически действия”-ОДМВР-Сливен

От директор ОДМВР-Сливен:

Служители от сектори „Охранителна полиция”, „Териториална полиция” и

„ Криминална полиция”.

с „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” се награждават ръководителите на районните управление в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица и началниците на отдел „Разследване”, сектор „Пътна полиция”, сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и група „Миграция”.

С „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” са наградени 70 служители на ОДМВР-Сливен и 12 служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен

„Тези момчета са професионалисти, които знаят защо са положили клетва и как достойно да упражняват тази толкова рискована и опасна професия! Пожелавам на всички здраве и семейно щастие. Бъдете все така добри, отзивчиви и Хора преди всичко!”, се казва в едно от многото благодарствени писма на граждани, получени в Областната дирекция на МВР в Сливен.

 

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев