ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН БЕ ЧАСТ ОТ ЧЕСТВАНЕТО НА ПРАЗНИКА НА МВР

...
04.07.2022 / 13:34

Областният управител Веселин Вълчев бе част от честването на професионалния празник на МВР, по покана на Старши комисар Димитър Величков, Директор на ОД МВР Сливен. На 5-ти юли, тази година се навършват 143 години от създаването на ведомството.

 

На същата дата през 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на МВР и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. МВР е създадено като защитник на новата българска държавност и гарант за сигурността и спокойствието на българите.

 

Г-н Вълчев отправи поздравителен адрес към пазителите на реда в област Сливен. Ето и неговото обръщение:

 

„Чест е за нашия регион и мен като областен управител, че ни пазят такива достойни и доблестни жени и мъже като вас!

 

Убеден съм, че вие сте пазителите на законността в България, вдъхващи доверие, притежаващи достойнство, работещи хладнокръвно и спазващи винаги върховенството на закона.

 

Знам, че работата ви е трудна, изискваща всеотдайност и саможертва. Нерядко вие жертвате живота си в името на спокойствието и здравето на обществото. Осъзнавам, че в тези трудни времена не получавате достатъчно признание и уважение, но вие винаги сте на поста си, когато хората имат нужда от вас. Знам, че работите в трудни условия, при недобра материална база и недостатъчно възнаграждение, но сте доблестни хора и изпълнявате задълженията си.

 

С признателност към вашия труд, бих искал да пожелая на вас и вашите семейства здраве, търпение и смелост, защото във вашите ръце и на вашата безпристрастност и достойнство е поверено най-ценното – сигурността и живота на хората, тяхното имущество! Убеден съм, че с гордост ще продължите да изпълнявате вашата основан мисия, а именно сигурността и спокойствието на българските гражданите!

 

Бъдете силни и смели професионалисти! Борете за правдата, отстоявайте справедливостта!”

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев