ОБСЪЖДА СЕ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
03.02.2021 / 17:21

Областният управител Чавдар Божурски възложи на Регионалната здравна инспекция да направи анализ на актуалната епидемична обстановка. Повод за това са данните от началото на седмицата, които поставиха Сливен заедно с още осем области отново в червената зона на картата за заболяемостта в страната.

 

Пред журналисти областният управител Божурски заяви, че целта на изискания анализ е специалистите да посочат какви допълнителни мерки са необходими в областта, за да се ограничи риска от разпространение и заразяване. По негови указания се възобновява засиленият контрол от страна на РЗИ и ОД на МВР за спазването на противоепидемичните мерки. „Възобновяваме тази практика, за да можем, доколкото е възможно, да повлияем на сегашната ситуация и отново да излезем от червената зона. Към момента заболяемостта в областта е 152 души на 100 хиляди души население. Активните случаи на COVID-19 са 375, като 305 от болните са на домашно лечение, а 70 са хоспитализирани“, заяви Чавдар Божурски.

 

Активното тестване на педагогическия и непедагогическия персонал в училищата продължава. Продължава и регулярното ваксиниране на медиците. Всички дози, получени в Сливенска област, са оползотворени. Създава се организация за ваксинирането на учителите и социалните работници. Досега имунизационни кабинети бяха разкрити в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, във военната МБАЛ – Сливен, в общинската МБАЛ „Св.Петка“ – Нова Загора и в РЗИ. Предстои разкриването на имунизационни кабинети в ДКЦ-1 в Сливен и вероятно в Медицински център - Котел.

 

В отговор на журналистически въпрос, областният управител заяви, че основната задача в работата му е и остава държавните институции да работят в необходимия синхрон. „Да работят в синхрон така, че да успяваме да се справяме с кризисните ситуации. А от началото на мандата досега те не бяха малко. По моя преценка, мисля, се справихме, макар че винаги може да се желае и повече. Аз лично съм доволен от това, което свършиха отделните държавни институции в изпълнение на общите задачи, които бяха поставени“, допълни още Чавдар Божурски.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев