ПАРТИИТЕ И КОАЛИЦИИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЪСТАВА НА РИК - СЛИВЕН

...
03.02.2021 / 14:38

В конструктивен дух преминаха консултациите за състава на Районната избирателна комисия, свикани от областния управител Чавдар Божурски от 11 часа на 3 февруари. Участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, на партиите и коалициите, които не са представени в НС, но имат избрани депутати в ЕП, както и представители на други партии и коалиции, които не са представени в НС и ЕП. В заседанието участваха още главният секретар на областната администрация Кирил Аврамов, който е ръководител на техническия екип за провеждане на изборите за Народно събрание на 4 април т.г., и членове на екипа.

 

Районната избирателна комисия – Сливен ще се състои от 15 души, като числеността на членовете й е съобразена с решение на ЦИК от 28 януари т.г. , при спазване на съотношението между парламентарно представените партии: шест са членовете от партия „ГЕРБ“, четирима – коалиция „БСП за България“, двама – партия „ДПС“, по 1 – коалиция „Обединени патриоти – НФСБ и ВМРО“, партия „Воля“ и коалиция „Демократична България – обединение“. Участниците в консултациите предоставиха писмените си предложения за членовете на РИК.

 

При определянето на ръководството на РИК участниците се обединиха около излъчените предложения: председател - Росица Тодорова /партия „ГЕРБ“/, заместник-председатели – Станимир Туджаров /коалиция „БСП за България“ и Росица Колева /коалиция „Обединени патриоти – НФСБ и ВМРО“/, секретар – Фатме Мустафова /партия „ДПС“/.

 

След постигнатото съгласие между партиите и коалициите, участвали в консултациите, областният управител ще изпрати до ЦИК писмено предложение за състава на Районната избирателна комисия.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев