ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ: ИМА ДОСТАТЪЧНО ЗАПАСИ ОТ ВОДА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ И ЗА НАПОЯВАНЕ

...
03.02.2021 / 17:35

В резултат на падналите проливни дъждове през последните две седмици в язовир „Асеновец“ към момента има 17,5 млн. куб. метра вода, съобщи пред журналисти областният управител Чавдар Божурски. Той припомни, че неотдавна е имало критични моменти, в които нивото в язовирната чаша е паднало до 7 млн. при вместимост от 28 млн. кубика. В язовир „Жребчево“ наличният обем от вчера надхвърли половината при обща вместимост от 400 млн. кубика. Притокът и към двата язовира продължава. Според областния управител, ситуацията не е толкова критична, за разлика от миналата година. „Още повече, че има месец-два до края на зимата. Налични са достатъчно запаси, както за питейни нужди, така и за напояване“, заяви Чавдар Божурски.

 

Последните проливни дъждове не са причинили сериозни щети в областта. Подадени са сигнали за известни проблеми в обекти от районите с малки населени места. Сигналите са предадени на държавната комисия по бедствията и авариите за отпускане на средства.

 

И тази година областният управител е поискал от МС финансиране за почистване на коритата на реките извън регулацията на населените места.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев