ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОДКРЕПЯ ЕВРОПЕЙСКАТА КАМПАНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

...
15.09.2020 / 16:15

Областната администрация подкрепя европейската кампания за безопасност на пътя, съобщиха от областната управа.

Европейската мрежа на службите за пътна безопасност организира за пета поредна година кампания, която си поставя за цел да намали до нула, поне за един ден, броя на загиналите при пътно-транспортни произшествия. Дните на безопасността на пътя „Остани жив! Пази живота!“ ще се проведат в ЕС от 16 до 22 септември и ще съвпаднат с традиционната Европейска седмица на мобилността. В нашата страна 16 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.

 

Екипът на областната администрация подкрепя европейската инициатива. Ние разказахме за нея най-напред в семействата си, защото сме разтревожени от безразсъдството по пътищата и защото вярваме, че за важните неща трябва да се разговаря първо вкъщи. Вярваме също, че отговорността и на пешеходците, и на водачите на автомобили трябва да е безсрочна. Нашите деца и внуци знаят, че символът на кампанията е числото 0 /нула/ и че с 0 тежки произшествия трябва да преминава всеки ден.

 

На 16 септември ще бъдем домакини съвместно с Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ на изложба от плакати, посветени на безопасността на пътя. Изложбата пред художествената галерия „Димитър Добрович“ ще бъде открита в 10,30 часа от директора на гимназията Александър Дойчинов и областния управител Чавдар Божурски.

 

Областна администрация - Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев