ПРОУЧВАНЕ НА ФАКТОРИТЕ НА РИСКА ЗА ЗДРАВЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

...
15.09.2020 / 15:42

Национално проучване на факторите на риска за здравето, организирано от Министерството на здравеопазването и Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА), ще се проведе през месеците септември, октомври и ноември 2020 г. на територията на област Сливен.

 

Проучването се провежда в рамките на изпълнението на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

 

Анкетирането за област Сливен ще се осъществи от служители на Регионална здравна инспекция-Сливен. В него са включени 117 лица от различни възрастови групи в четирите общини на областта.

 

Целта е събиране на надеждна информация за разпространението на основните рискови фактори (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, ниска физическа активност, нездравословно хранене), които са причина за развитие на хроничните незаразни болести – сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, хронични белодробни болести, диабет и др.

 

РЗИ-Сливен се обръща с молба за оказване на съдействие от гражданите, попаднали в извадката при попълване на анкетните карти.

 

Информацията, събрана чрез това Национално проучване, е поверителна. Тя ще се обработва на законово основание, в изпълнение на нормативни задължения на Националният център по обществено здраве и анализи.

 

 

РЗИ-Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2021 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев