ЗАДЪРЖАХА МЪЖ ЗА ПОЖАРА В ЗЕМЛИЩЕТО НА СЕЛИМИНОВО

...
31.08.2020 / 11:32

38-годишен мъж е задържан в РУ-Сливен за причиняване на пожар по непредпазливост. На 29 август е възникнал пожар в землището на село Селиминово. Сигналът е получен около 13,00 часа за горящи тревисти пощи и иглолистна гора. По първоначални данни пожарът е обхванал обща площ от 545 декара. Спасени са десетки декари гори и насаждания. Не е допуснато пожарът да достигне до населените места в близост.

В гасенето са участвали 38 служители с автомобили и техника на РДПБЗН-Сливен. Верижна машина и военнослужещи от Военно формирование 22220 в град Сливен, над 20 служители на ДГС, РДГ и общинското горско предприятие и над 60 доброволци от селата Селиминово, Голямо Чочовени, Гавраилово, Бинкос и Струпец. В потушаване на пожара е включен хеликоптер, осигурен от Министерство на отбраната.

Криминалисти на РУ-Сливен започват незабавно работа по установяване причините за възникване на пожара. След проведени оперативно-издирвателни действия от служители на участък „Запад” на 30 август е задържан 38-годишният Н.С., пастир от село Ковачите. След проведената с него беседа се установява, че Н.С. по непредпазливост е оставил незагасена цигара на мястото на възникване на пожара. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев