ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОГРАМАТА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

...
31.08.2020 / 13:14

Още един блок в Сливен беше напълно обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Пред кмета Стефан Радев днес жителите на санирания блок № 33 в кв. „Българка“ споделиха своите впечатления от извършените дейности по обекта. Те изразиха още и задоволството си от факта, че са успели да се включат в Програмата за саниране.

 

От своя страна кметът Стефан Радев ги поздрави за новата визия на жилищата им, които освен, че са придобили нов и модерен вид, са и енергийно ефективни. Блокът е 46-ият поред от общо 51, който беше обновен по Програмата за саниране. Строителните дейности по него стартираха в средата на февруари тази година. Беше извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също беше сменена.

 

Във връзка с облагородяването на градската среда, кметът припомни, че Общината планира благоустрояване на междублоковите пространства в кварталите „Българка“, „Дружба“ и „Сини камъни“. Той ще включва нови алеи, места за паркиране, детски и спортни площадки в определени райони от трите квартала.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев