ПРОВЕРЯВАЩИ СЪСТАВИХА АКТ НА СОБСТВЕНИК НА ЗАВЕДЕНИЕ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

...
25.08.2020 / 12:02

Съвместен екип на РЗИ и ОД на МВР извърши проверка на 22 август в заведение в сливенското село Калояново. По време на проверката се е провеждало сватбено тържество с участието на десетки гости. Здравните инспектори са констатирали, че собственикът на заведението не е създал необходимата организация за спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването. Съставен му е акт за нарушение. В РЗИ е образувана административно-наказателна преписка.

 

Проверката бе извършена след получени сигнали от кметството и жители на Калояново в Областния кризисен щаб и РЗИ. Кметът на Калояново информира, че в селото се е създало напрежение заради провеждането на сватбеното тържество. По тази причина той е провел предварителен разговор със собственика на заведението и го е предупредил за разпоредените противоепидемични мерки.

 

Съвместните проверки на контролните органи продължават, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

През последното денонощие няма регистриран нов случай на коронавирусна инфекция в Сливенска област. Няма починали пациенти.

 

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 26. Под карантина са 81 души. Чакат се резултатите от 16 проби – 8 на лица със симптоми и 8 контролни.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев