ПРИРОДЕН ПАРК „СИНИТЕ КАМЪНИ“ ПРЕДЛАГА ЗА „ОСИНОВЯВАНЕ“ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ В СЛИВЕНСКАТА ПЛАНИНА

...
25.08.2020 / 15:08

Природен парк „Сините камъни“ предлага за „осиновяване“ туристически пътеки, кътове за отдих, заслони и други туристически обекти на територията на парка.

През последните няколко години Парка поднови общо 55 км туристически пътеки, обновиха парковата инфраструктура, включваща погледни площадки, детски кът „Кълвача”, алея на здравето, детски съоражения, мостове, маси и пейки , заслони, кътове за отдих, огнища, чешми и т.н. Поддръжката на новите обекти изисква постоянна грижа, за да може те да са винаги в добро състояние и да радват туристите.

Съставен е списък на най-посещаваните туристически обекти на територията на Сливенската планина. Грижата включва почистване и поддържане с доброволен труд на избрания обект. На всеки „осиновен“ обект ще се постави информационна табела, показваща кой се грижи за него.

Допълнителна информация на тел.: 044/624632 и на сайта на парка. Записването за „осиновител“ става след попълване на формуляр в Дирекцията на ПП „Сините камъни” адрес гр. Сливен, бул. Цар Симеон № 1Б.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев