ОБЯВЯВА СЕ КОНКУРС ЗА ЕСЕ „ОТ МЕДВЕНСКИТЕ ПАСИЩА ДО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ“

...
19.05.2020 / 15:09

Сливенската областна администрация, община Котел, историческият музей в Котел и кметството в село Медвен обявяват конкурс за есе на тема „От медвенските пасища до председателството на Народното събрание“. Конкурсът е посветен на живота и делото на революционера, политика, публициста, писателя Захарий Стоянов. Целта е да се поощри интереса на учениците от средните училища към епохата на Възраждането и бележития българин, роден в Медвен.

 

Право на участие имат ученици от 9 до 12 клас, като всеки работи с научен ръководител – учител по история, български език и литература или музеен работник. Участниците имат право да се спрат на определен период от живота на Захарий Стоянов, като изберат свое заглавие, или да работят по обявената тема. Есетата трябва да бъдат изпратени до 20 юни на адреса на областната администрация: Сливен, ул. „Д.Добрович“ 3. Награждаването ще се състои на 25 юли в с.Медвен.

 

Конкурсът се организира за втори пореден път. През тази година се навършват 170 години от рождението на автора на „Записки по българските въстания“.

 

Подробности за регламента, изискванията към участниците и техните творби – в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

... [19.4KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев