ПРОКУРАТУРАТА ПОСТАНОВИ ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ОБВИНЕН ЗА УБИЙСТВО НА МЪЖ В СЛИВЕН

...
19.05.2020 / 16:17

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Величко И. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 60-годишен мъж от Сливен. Престъплението е извършено на 19.05.2020 г. в Сливен, местността „Припека“. То е квалифицирано по чл. 116, ал.1, т.12, предл.1, вр. чл.115 от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив.

 

По време на разследването е установено, че убийството е осъществено с нож. По тялото на пострадалия са нанесени множество прободни и прорезни рани с оръжието на убийството.

 

Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Сливен да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Sliveninfo научи, че убиецът Величко е от Нова Загора. Той е от ромски произход. В понеделник вечерта той посетил вилата на убития сливналия, който работил на автомивка. Сливналията живеел с по-млада жена. Двамата мъже и жената се почерпили обилно преди убийството. Дамата била токова пияна, когато пристигнали полицаите, че трудно обяснила какво точно се е случило. Убиецът е задържан с ножа, с който е извършено престъплението.

 

В местността, където е станала трагедията през последните години се появиха много незаконни постройки. Повечето от тях са на роми.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2020 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев