ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА БУЛЕВАРД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

...
19.05.2020 / 15:00

Стартът на дългоочаквания ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ бе официално даден днес от кмета на община Сливен Стефан Радев по време на изнесения брифинг с журналисти.

 

„Благодарение на средствата, които получихме от страна на правителството, ще имаме възможност да реализираме и този проект, който ще допринесе за модернизирането и комфорта на градската среда“, заяви кметът. Той изрази увереност по отношение на успешното финализиране на реконструкцията на булеварда, тъй като изпълнителят на обекта се ползва с добро име и богат опит в строителния бранш. По този повод управителят на фирмата-изпълнител Тодор Дечев използва случая да благодари за оказаното доверие от страна на Община Сливен и предприетата от нея крачка за ремонтни дейности в тежката кризисна обстановка. „Това е другият обект след зала „Сливен“, който започваме в изключително трудна обстановка. Надявам се, че със съвместните усилия на Общината, строителният надзор и проектантите, скоро ще се поздравим с изцяло новата визия на една от най-важните градски артерии“, заяви Дечев. Периметърът на ремонта обхваща зоната от Общината до кръстовището при „Билла“. Кметът допълни, че се очаква той да започне след около 20 дни заради предварителни проучвателни дейности на подземните комуникации.

 

На брифинга присъства и ръководителят на проекта Анастас Кънев, който представи дейностите по него. Ще бъде отворена нова улица, изграждане на няколко кръстовища и места за косо паркиране, обособяване на велосипедни алеи с велостоянки, поливен водопровод и ново улично осветление. Предвижда се и монтиране на зарядни устройства за електромобили, при максимално запазване на съществуващите дървесни и храстови видове по цялата дължина на булеварда. „Смятам, че предлагаме изключително модерно решение за съвременна градска среда. С приоритет ще се ползват пешеходците, велосипедистите и на последно място автомобилите, което е основният фокус на проекта“, подчерта Кънев.

 

По думите на кмета Радев се очаква да бъдат затваряни поетапно части от булеварда, за да не се затруднява движението на автомобили, като гражданите ще бъдат уведомявани своевременно за промените в организацията на движение.

 

Във връзка със създалата се епидемична обстановка, Стефан Радев обърна внимание на това, че възобновяването на строителните дейности по част от обектите и инфраструктурата в града в момента е възможно най-ефективната антикризисна мярка за по-бързо възстановяване и задвижване на икономиката. „Ние като Община ще направим всичко, което по силите ни да инвестираме средства за благоустрояване, като по този начин ще стимулираме заетите в строителния бранш, а резултатите от тези инвестиции, ще бъдат в полза на всички граждани, което за нас е приоритет“, подчерта кметът Радев. В тази връзка той припомни, че предстои облагородяване на част от кварталите „Българка“, „Дружба“ и „Сини камъни“, който е един от ключовите проекти за Общината през тази година. Той ще включва цялостно обновяване с паркови площи, алеи, детски и спортни площадки и паркоместа. Там се предвижда и поетапно премахване на незаконните гаражи.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев