ДЕТСКИТЕ КОНСУЛТАЦИИ И ИМУНИЗАЦИИ ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ВЪВ ВТОРНИК И ЧЕТВЪРТЪК

...
21.04.2020 / 15:09

Със заповед РД-01-225 на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, считано от 21 април се възобновяват детските консултации и основните задължителни имунизации, женските консултации, приемът и провеждането на планова лечебна и оперативна дейност в здравните заведения, съобщиха от областната администрация.

 

Здравният министър разпореди плановите детски консултации и основните задължителните имунизации да се провеждат във вторник и четвъртък, без обслужване от общопрактикуващите лекари на други пациенти. При необходимост, тези пациенти ще получават консултация по телефона или ще бъдат насочвани към други лечебни заведения по заместване или към Център за спешна помощ.

 

Консултациите и имунизациите ще се осъществяват след предварително записан час, за да се предотврати струпване на пациенти пред докторските кабинети. Не се допуска струпването на повече от двама родители и техните деца, като се спазва физическа дистанция от 1,5 метра. Носенето на предпазни маски е задължително.

 

Предварително записан час при акушер-гинеколога, струпване на не повече от две пациентки пред вратата на лекарския кабинет, спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и носене на предпазни маски за лице също са задължителни изисквания при провеждането на женските консултации.

 

Заповедта е в сила до изричната й отмяна. Пълният текст – в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

... [1.18MB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев