ОДМВР-СЛИВЕН: 552 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА УСТАНОВЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

...
21.04.2020 / 15:16

Продължава засиленият контрол на скоростта на територията на областта. По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия.

От 13 до 20 април са издадени 398 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън населени места в област Сливен. Санкциите са въз основа на показанията на техническите средства и ежедневния контрол. За една седмица от екипите на Пътна полиция са засечени 552 случаи на превишаване на разрешената скорост.

 

Най-честите нарушения са засечени при селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Гавраилово; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Цар Симеон”, „Стефан Стамболов” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

 

Водачите могат да проверят за наложени глоби по ЗДВП и плащане на електронната страницата на Главна дирекция „Национална полиция”- Административни услуги – Пътна полиция. Линк към страницата: https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

 

Продължава засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. Извършва се ежедневен контрол по спазване на ЗДвП и установяване на нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм.

 

Контролът по пропускателните пунктове на вход и изход в Сливен остава завишен. През първия и последния от празничните дни /16 и 20 април/ на КПП в Сливен са проверявани по 3500 автомобила, на ден, от които 1800 са връщани, след като не са представили необходимите документи, и основателна причина за напускане или влизане в града.

Всички изисквания на пропускателния режим остават непроменени.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев