ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН ЩЕ ЗАСЕДАВА НА 23 АПРИЛ

...
21.04.2020 / 14:35

Редовно заседание на Общинския съвет Сливен ще се състои на 23 април. На сесията предстои да бъде разгледана актуализацията на общинския бюджет, както и бюджетната прогноза за периода 2021-2023 г. на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности на Общината, посочи председателят Димитър Митев. Сред основните точки са внесените от кмета Стефан Радев предложения за предприетите от Община Сливен икономически мерки, с цел намаляване последствията от разпространението на коронавируса. Едно от тези предложения е за освобождаване от заплащане на наемни вноски за периода от 13.03.2020 г. до края на извънредното положение на наематели на обекти в учебни заведения, детски градини и детски ясли; наематели на барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници; наематели на спортни, културно-развлекателни и научни обекти. За същия период се освобождават от плащане на наеми и ползвателите на общински имоти за търговия и „тротоарно право“ за заведенията за хранене и развлечение, както и ползвателите на търговските маси на Общинския пазар за дните, през които е бил затворен. Предвижда се на предплатилите сумите да бъдат приспаднати от последващо плащане. Друго важно предложение е свързано с освобождаване от плащания за автомобили на граждани в обхвата на „Синята зона“ до края на извънредното положение.

Общинските съветници ще гласуват и отчетите за 2019 г. на Програмите за опазване на околната среда и за управление на отпадъците на територията на община Сливен; отчетите за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества, на Общински фонд „Култура“ и доклад за изпълнението на програмата за развитие на читалищата от общината за 2019 г.

 

Общо 56 са предложенията в предварителния дневен ред. Сред тях попадат и обичайните разпоредителни сделки с общинска жилищна собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани, обобщи Димитър Митев. Той подчерта, че във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, заседанието ще бъде закрито. На него ще присъстват само общинските съветници, кметът на община Сливен, зам.-кметовете и секретарят на общината или упълномощени от тях представители, длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието и акредитирани журналисти. То ще се проведе в залата по борба на Станка Златева от 9 часа. Видеозаписът от сесията ще бъде качен на сайтовете на Община Сливен и Общински съвет-Сливен.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев