ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за времето от 6,00 часа на 3 април до 6,00 часа на 6 април 2020 г.

...
06.04.2020 / 13:54

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 3 до 6 април служители на ОДМВР-Сливен са извършили 1657 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Образувани са 12 досъдебни производства по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура. Нарушенията са установени на територията на районни управления Сливен-10 досъдебни, Нова Загора-1 досъдебно и Твърдица- 1 досъдебно.

На 3 април полицейски служители на КПП, намиращо се преди ЖП-прелеза в посока село Чинтулово, са извършили проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф“, управляван от 21-годишен мъж от село Селиминово. В хода на проверката се установява, че пътуването на 21-годишния мъж не е неотложно и е декларирал невярна причина за преминаване през пункта. По случая е образувано досъдебно производство по чл.355, ал.2 от НК.

Полицейски служители са посетили 46 сигнала за струпване на хора, извършени са проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени 39 акта по ЗАНН.

Котел: Производство на наркотици е установено от криминалисти на РУ-Котел. На 4 април, около 18,00 часа, при операция по линия „Наркотици“ е извършена проверка в частен имот в село Градец. В хода на процесуално-следствените действия в момента на производство на наркотично вещество са задържани криминално проявеният Х.Х.(25г.), С.Р.(21г.) и С.К.(20г.) от същото село. Иззети са прекурсори, вещества и предмети, необходими за производството на наркотик. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен: 43-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Сливен за палеж. На 4 април, в 23,31часа, от телефон 112, е получен сигнал за запалени автомобили в сливенския квартал „Дружба“. Пожарът е унищожил лек автомобил „Фолксваген Голф“ и е причинил щети по два съседни автомобила- „Мерцедес“ и „Опел“. Пожарът е ликвидиран от екип на РСПБЗН-Сливен. В резултат на проведените незабавни действия от служители на РУ-Сливен за палежа е задържан 43-годишният П.П. от Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен на 5 април в Сливен. Около 23,30 часа на ул.“Орешака“ е извършена проверка на 31-годишния Д.Р. от Сливен. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

На 5 април в РУ-Сливен е получен сигнал за срязване на 4 броя оптични кабели в шахта на бул.“Бр. Миладинови“ в Сливен. От фирмата собственик са установили срив в системата и са подали сигнал. По случая се извършват процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

Нова Загора: За броени часове служители на РУ-Нова Загора задържаха извършител на грабеж. На 4 април, около 17:00 часа, автопатрулен екип при извършване на обход в района на ЖП гарата в град Нова Загора, установяват лицето 25-годишен мъж от град Ямбол, който е нападнат и му е отнет мобилния телефон. След проведените незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 23-годишният С.Р. от Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

35-годишен мъж е задържан за причиняване на материални щети по лек автомобил „Мерцедес“. Автомобилът е собственост на 57-годишен мъж от град Нова Загора, бил е паркиран в района на бензиностанция в града. 35-годишният Х.Р. е нанесъл удари с твърд предмет, като е счупил панорамните стъкла, страничните огледала и е нанесъл повреди по предната част и тавана по автомобила. Х.Р. е задържан за 24 часа в РУ-Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производства.

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по три сигнала за кражби, заявени в дните 3-6 април. На 4 април 49-годишен мъж от село Коньово е падал заявление за кражба от

заведение в селото, негова собственост. Неизвестен извършител е проникнал в проникнал в заведението и е извършил кражба на 50 литра ракия, 2 бутилки уиски и сумата от около 300 лева в монети. По случа е образувано досъдебно производство.

На 3 април е заявена кражба от имот в кв. „Шести“. Открадната е битова техника и покъщнина. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед предприети са процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

На 3 април, в 15,00 часа, 54-годиен мъж е заявил кражба от дома му в село Караново. Извършена е кражба на пералня, ел.косачка и телевизор. Щетата е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев