ОБЩИНСКА ХРАНИТЕЛНА БАНКА ЗА ПРОДУКТИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ „ЗАЕДНО ЗА ТЕБ“ ОРГАНИЗИРА ОБЩИНА СЛИВЕН

...
06.04.2020 / 15:25

Община Сливен организира кампания „Заедно за теб!“ чрез създаването на Общинска хранителна банка като част от мерките в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Това съобщи кметът Стефан Радев по време на днешното заседание на кризисния щаб.

 

„Получаваме все повече сигнали за хора в затруднено положение - останали без работа или поставени под карантина, които не могат да си осигурят дори основни хранителни продукти. Те имат нужда от нашата помощ и можем заедно да им покажем, че не са сами, особено в навечерието на светлия християнски празник Великден. Нека да подадем ръка за подкрепа, защото сме състрадателни, съпричастни и човечни", каза кметът.

 

От 7 април - вторник, на телефони 0889 769757 и 0884 526640, в рамките на работния ден, гражданите и фирмите могат да заявяват желанието си да дарят пакети с хранителни продукти от първа необходимост, включващи :

 

1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети.

 

Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност. Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ - всеки делничен ден от 9 до 16 часа.

 

Служители на Общината ще проверяват срока на годност, а екип от доброволци ще доставя продуктите на адрес при спазване на всички санитарно-хигиенни мерки.

 

Продуктите ще бъдат дарявани приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията. Община Сливен допълнително ще предостави телефони, на които да се подават сигнали за хора в нужда.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

АВЕ -СЛИВЕН: ОСТАНИ ВКЪЩИ!

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев