ОБЩИНА СЛИВЕН И ПОЛИЦИЯТА ЩЕ СЪДЕЙСТВАТ НА БЪЛГАРСКИ ПОЩИ ДА НЕ СЕ ДОПУСКА СТРУПВАНЕ НА ХОРА ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ

...
06.04.2020 / 10:57

От 7 април започва изплащането на пенсиите. По този повод от Български пощи съобщиха, че са създали организация за безопасното протичане на процеса пред гишетата и е осигурен контролиран достъп към входа на сградата. Във връзка с очаквано струпване на хора извън контролираната зона от страна на Български пощи, полицията ще извършва периодичен обход, съобщи кметът Стефан Радев, който е и председател на Общинския кризисен щаб.

 

За последното денонощие на дежурния телефон в общината са получени 23 обаждания. От тях 5 сигнала са завърнали се от чужбина лица, 1 за неспазване на карантина, 2 за струпвания, но само за възрастни пред жилищни блокове. Няма обаждания за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания.

 

От полицията съобщиха, че за периода от 3 до 6 април са образувани 11 досъдебни производства за неспазване на карантината. Съставени са 15 акта за установяване на административно нарушение за неспазване на противоепидемичните мерки.

 

Във връзка със сигнала за грубо отношение към доброволци, които помагат с дезинфекцията на входните врати и домофоните в жилищните блокове, кметът Стефан Радев отново призова гражданите да бъдат толерантни към доброволците.

 

„Те сами са пожелали да бъдат полезни за обществото в тази безпрецедентна ситуация. Нека бъдем по-смирени, разумни и благодарни на хората, които помагат в тази извънредна криза, в която се намираме всички ние“, посочи кметът Радев.

 

Справка с броя на потвърдените случаи на заболели с коронавирус в Сливен, както и на общия брой на карантинирани лица, може да намерите в прикачения файл. Данните са от Националната информационната система на Министерството на здравеопазването.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

АВЕ -СЛИВЕН: ОСТАНИ ВКЪЩИ!

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев