ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА ПРОГРАМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН

...
26.02.2020 / 13:16

Едно допълнително предложение ще разгледа утре Общинският съвет в Сливен на редовната си сесия. С това точките от дневния ред стават общо 45, съобщи на днешната пресконференция заместник-председателят Деян Дечев. Председателят на Общинския съвет и кметът Стефан Радев са в София, където в момента се провежда първото за мандата заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

 

Сред тях са определяне на представител на Община Сливен за участие в Регионалната асоциация на общини „Тракия“, учредена за сътрудничество, обща икономическа политика, планирането на региона и евроинтеграция, както и приемане на Програмите за управление на Общината, мандат 2019-2023 и за развитие на туризма за 2020 година.

 

В хода на утрешната сесия предстои да бъдат гласувани още културният календар на общината, Програмата за насърчаване на използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за периода 2020-2023 г., даването на съгласие Общината да участва с проекти по европейски програми, а също и Отчета за дейността на Общинския съвет за второто шестмесечие на 2019 г.

 

Общинските съветници ще разгледат и гласуват още разпоредителни сделки с общинско имущество, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи на граждани.

 

На днешната пресконференция присъстваха още Веселина Тонева, зам.-председател на Общински съвет-Сливен, председателите на Постоянните комисии по образование, наука, култура и вероизповедания Лидия Димитрова и по опазване на околната среда, туризъм, селско и горско стопанство Тодор Братанов.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев