ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

...
26.02.2020 / 13:07

Екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

На 25 февруари, около 19,50 часа, е възникнал пожар в стопанска постройка в новозагорското село Питово. Имотът е собственост на 74-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано в 22,50 часа от един екип с 4 пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 60 кв.м. покривна конструкция и 4 куб. дърва за огрев. Спасени са две сгради. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталацията на навеса.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Сливен са спасили двама души при пожар в апартамент в квартал „Даме Груев“. На 25 февруари в 12,52 часа е получен сигнал за пожар на балкон в апартамент, собственост на 81-годишен мъж. При действия по свързване на газова бутилка с котлон от собственика и негов близък на терасата на жилището възниква запалване. По това време в апартамента са били четирима души, като двама от тях са изведени от пожарникарите, другите са напуснали сградата сами. Пожарът е ликвидиран своевременно от пристигналите на място два екипа на РСПБЗН-Сливен, които не са допуснали газовата бутилка да се взриви. От произшествието няма пострадали лица, благодарение на бързите действия на пожарникарите.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е ликвидирал пожар, възникнал в ел.табло на къща в град Сливен. Сигналът е получен в 04,46 часа тази сутрин. Пострадали няма. Пожарът е тръгнал от късо съединение в ел.табло на паянтова постройка към имот на ул.„Стефан Егаров“ в град Сливен, собственост на 46-годишна жена. Пожарът е унищожил домашно имущество и битова техника. Спасена е сградата.

 

ОД на МВР Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев