СТЕФАН РАДЕВ: В СЛИВЕН ПРЕДСТОЯТ ГОЛЕМИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ, ЗА КОИТО ГРАЖДАНИТЕ НЯМА ДА ПЛАЩАТ

...
24.01.2019 / 14:40

През тази година предстои реализирането на големи инфраструктурни проекти на територията на Община Сливен. Това обяви кметът Стeфан Радев, който беше специален гост на събитие, организирано от Дружеството за приятелство с народите на Русияи ОНД – Сливен. Той категорично подчерта, че тези проекти няма да се плащат от данъкоплатците. Финансирането е държавно и европейско.

 

Като пример Стефан Радев посочи, че 2,5 млн. лева правителството отпуска за ремонт на улици и тротоари.

 

Предстои пълна реконструкция на спортна зала „Асеновец“, която не е ремонтирана, от откриването й. Предстоят строителни дейности и на зала „Младост“. Във връзка със спортната инфраструктура, Общината ще поеме управлението и обновяването на плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“. Ще продължат ремонтите и на детските градини. Предстои и цялостна реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“.

 

Кметът отново изтъкна, че Общината започва годината без просрочени задължения. Той заяви, че и през 2019 година Сливен ще продължи с политиката за налагане на финансова ефективност. „Имаме планове да прехвърлим дейности към Общината, за да не сме зависими от външни изпълнители“, посочи Радев. Той благодари на Дружеството за неговата активност и за мероприятията, които организира, и пожела на всички участници здраве и енергия, за да продължават с тяхната дейност.

 

Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД – Сливен прие своята програма за дейността си през 2019 година.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев