НАГРАДИХА УЧАСТНИЦИТЕ В ОБЩОГРАДСКИ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „АЗ И МОЯТ ГРАД”

...
22.10.2024 / 15:38

В Сливен се проведе ХХХ юбилейно издание на общоградския ученически конкурс за рисунка „Аз и моят град“, посветен на празника на града – Димитровден. Тази година събитието беше посветено на още една кръгла годишнина – 190 години от възникването на текстилната индустрия. Стотици деца от Сливен, цялата страна и от чужбина се включиха в конкурсната надпревара, а най-добрите бяха отличени днес. Наградите връчи заместник-кметът Пепа Чиликова, която благодари на всички за участието и ги поздрави и от името на кмета Стефан Радев.

 

„Конкурсът „Аз и моят град“ е едно емблематично събитие, част от програмата на Общината за отбелязване празника на Сливен – Димитровден. Поздравявам ви за участието, за подкрепата на родителите и ръководителите. Пожелавам на всички деца да продължават да се развиват, да рисуват, да надграждат своя талант и умения и винаги да носят в сърцата си любовта към родния град“ каза Чиликова. Тя отбеляза и приноса на сливенската художничка Даниела Ненчева, по чиято идея е създаден конкурсът.

 

Тази година в „Аз и моят град“ се включиха деца от пет възрастови групи.

 

Жури в състав Адриан Аврамов, Денислав Миевски и Десислава Димитрова, уредници в художествена галерия „Димитър Добрович”, разгледа и оцени постъпилите рисунки.

 

При първата група за деца до 7-годишна възраст първо място зае Тихомир Стойчев от ДГ „Детство“, следван от Мадлен Иванова от ДГ „Вержин и Хаик Папазян“ и Тина Симеонова от ДГ „Божур“. Поощрителни награди в тази категория получиха Александър Миланов от ДГ „Синчец“ и Никол Иванова от ДГ „Детство“.

 

Във втората възрастова група от I-II клас победител стана осемгодишната Дария Пеева от СУ „Константин Константинов“. Второ и трето място заеха Елица Йорданова на осем години от школа по изкуствата „Млади виртуози“-Сливен и третокласникът Исус Димитров от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“-с. Сотиря. Поощрения получиха Димитър Иванов – 2 „Б“ клас в СУ „Константин Константинов“ и Габриела Кавалджиева – 2 „В“ клас от същото училище.

 

От ІІІ-ІV клас победител е 9-годишният Виктор Чиликов от школа по изкуствата „Млади виртуози“. След него са Мария Илиева – 4 клас в ОУ „Христо Ботев“-с. Самуилово и Димана Симеонова – 3 клас в СУ „Пейо Яворов“. Поощрителни награди взеха също Екатерина Димитрова на десет години от школа по изкуствата „Млади виртуози“ и четвъртокласничката

 

Йоана Михалева от школа по изобразително изкуство към Център за подкрепа за личностно развитие-Детски комплекс и ОУ „Елисавета Багряна“.

 

На първо място във възрастовата група V – VⅠ клас се класира Мария Василева на единадесет години от школа по изкуствата „Млади виртуози“. Тя е следвана от Ванеса Динева – 5 клас в ОУ „Елисавета Багряна“ и петокласника Йоан Йорданов от СУ „Константин Константинов“. Поощрения в тази категория получиха Ванеса Димитрова от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“-с. Сотиря и Златка Стефанова от 6 клас в ОУ „Юрий Гагарин“.

 

При най-големите в групата VІⅠ-VІІⅠ клас първа награда получи седмокласничката Катя Черкезова от ОУ „Юрий Гагарин“. Второ място зае Жасмина Колева – 7 клас в СУ „Пейо Яворов“, а трето – Албена Атанасова – 7 клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“. Поощрения взеха Станимир Веселинов – 8 клас в ОУ „Христо Ботев“ и Николета Николова – 7 клас в школа по изобразително изкуство към Център за подкрепа за личностно развитие-Детски комплекс.

 

Специалната награда на галерията получи Дарена Петкова от школа по изкуства "Млади виртуози".

 

Специалната награда на името на Даниела Ненчева отиде при Ана Мария Здравкова на 12 години от ОУ „Христо Ботев“.

 

Награди отидоха и при Ренета Величкова от арт школа „Чифлигарови“- Шумен, Катарина Примова от Българско училище „Христо Ботев“- Братислава, Божидара Иванчева от Козлодуй и Димитър Чавгов от ДГ №195 „Братя Мормареви“-София.

 

Конкурсът е част от програмата на Сливен за празника на града и се организира от Общината, в партньорство с художествена галерия „Димитър Добрович“.

 

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев