ЗАРАДИ КРАЖБА В ТРАФОПОСТ КВ. "НАДЕЖДА" ОСТАНА БЕЗ ТОК

...
05.02.2024 / 18:24

Посегателство върху мобилен трафопост в кв. "Надежда" в Сливен остави за няколко часа без захранване част от квартала.

 

На 4 февруари 2024 г. в кв. "Надежда" в Сливен възниква авария по електроразпределителната мрежа. След извършена проверка на място от екип на Електроразпределение Юг е установено неправомерно посегателство върху кабелна линия 20 kV (киловолта), свързваща мобилен трафопост и трафопост „Надежда 1“ в квартала. Открадната е и част от заземителния контур на мобилния трафопост. В резултат се е стигнало до прекъсване на кабелната линия, като част от живущите в квартала остават временно без електрозахранване. Захранването вече е възстановено.

 

 

 

Мобилният трафопост беше инсталиран от Електроразпределение Юг в края на януари с цел допълнително подсигуряване на мощности, вследствие на рязко нарасналото потребление в квартала през зимните дни. Инсталирането на мобилния трафопост беше договорено между Електроразпределение Юг и община Сливен, след като от общинската администрация беше предоставен терен за поставяне на мобилното съоръжение.

 

 

 

За случая са уведомени компетентните органи, вкл. кметът на община Сливен и областният управител на Област Сливен.

 

 

 

Електроразпределение Юг напомня, че всяко нерегламентирано посегателство над части от електроразпределителната мрежа е причина за аварии в електрозахранването за клиенти, а в редица случаи може да се стигне и до фатален изход за извършителите.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев