КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И УЧЕНИЦИ ЗАСАДИХА ДРЪВЧЕТА В ПАРК „ЮНАК“

...
31.03.2023 / 12:10

Кметът Стефан Радев и седмокласници от Основно училище „Христо Ботев“ в Сливен засадиха дръвчета в парк „Юнак“. Акцията е по повод предстоящата Седмица на гората. Бяха засадени общо четири вида туя, бреза, ела и др. и поставени табелки пред тях. Кметът подари на всички ученици декоративни растения, които да отглеждат сами в домовете си, а на техния преподавател по география Станимир Трифонов – сборник с 365 занимателни игри на открито, свързани с природата.

 

„Традиционно правим залесителни кампании. Радвам се, че ученици се включват в тях, защото така се увличат по дейности, свързани с опазване на природата и създаване на по-благоприятна околна среда“, каза кметът. Откакто той и екипът му са в управлението на общината, са засадени над 1 000 дръвчета.

 

Зоната, в която се състоя акцията, е част от парк „Юнак“, където бе изградена новата улица. Предстои Общината да извърши дейности по благоустрояване на пространството около църквата. „Радвам, че районът придоби нов облик и ще привлича повече посетители и любители на спорта“, допълни Стефан Радев.

 

Директорът на общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“ Даниела Йорданова заяви, че тази година мотото на Седмицата на гората е „Довери се на лесовъда“.

 

„Децата са тези, които след нас ще се грижат за българската гора и опазването на горското богатство. Много е хубаво, когато дете засади дърво и се учи да помага на природата “, каза тя.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев