ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПОЛИЦИЯТА

..
31.03.2023 / 10:55

Резултати от проведената специализирана операция по противодействие на битовата престъпност и купения вот в Сливенско.

 

Операцията е осъществена на 30 март от полицейски сили на сектори „Специални тактически действия”, „Пътна полиция”, „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен, криминална, териториална и охранителна полиция към районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел със съдействието на Зонално жандармерийско управление-Бургас.

Извършени са проверки на търговски обекти, заложни къщи, игрални зали, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, части домове, лица и превозни средства.

В хода на операцията с полицейска мярка до 24 часа са задържани 13 лица- 7 в РУ-Сливен, 2 в РУ-Нова Загора и 4 в РУ-Твърдица. Разкрити са 6 престъпления-4 кражби и 2 повреждания на чужда собственост. Една от кражбите е извършена на 29 март от търговски обект в град Сливен. Откраднати са стекове с уиски и бира на стойност около 760 лева. Извършителят е задържан в рамките на операцията. Той е на 18 години от град Сливен, криминално проявен и осъждан. По време на операцията са получени сигнали за кражба на златни накити и мобилен телефон от частен имот в местността „Припека“ край Сливен и вандалски действия в гробищния парк на село Любенова Махала, работата по които продължава. От два частни имота в сливенския квартал “Надежда“ и в новозагорския квартал “Шести“ са иззети списъци с имена и парични суми-работата по случаите продължава. Образувани са 2 преписки за подаване на злоумишлени сигнали от непълнолетни лица в Сливен и Нова Загора. Проверени са 331 превозни средства и 34 лица. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 39 акта и 72 фиша. Съставени са 22 протокола за предупреждение по чл. 64 и 65 от Закона за МВР на лица, склонни към извършване на престъпления. В малките населени места се извършват проверки по Закон за гражданската регистрация.

Операцията на територията на ОДМВР-Сливен продължава до приключване на изборния ден.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев