РАЗКРИТА Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, ЗАНИМАВАЩА СЕ С ПРОИЗВОДСТВО И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ

...
27.03.2023 / 16:47

Задържани са участниците в престъпната група. На 7 лица са повдигнати обвинения.

 

При мащабна реализация по линия "Наркотици" на територията на Нова Загора е разкрита специално изградена, високотехнологична лаборатория за отглеждане на канабис. Информация по случая бе дадена днес на брифинг от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, главен комисар Атанас Илков, директор на Главна дирекция "Национална полиция", директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, окръжния прокурор на Сливен Веселин Гангалов и Агенция "Митници" - Бургас. Благодарение на изключително добрата работа на оперативните структури на ОДМВР - Сливен, е разкрита една от най-големите лаборатории за отглеждане на канабис в страната. Това е високотехнологично съоръжение с голямо вложение, каза главния комисар Петър Тодоров. В резултат на проведените процесуални действия са установени членовете на престъпната група. Те са задържани при специализирана операция под надзора на Окръжна прокуратура Сливен на 26 март на място в лабораторията, която е изградена в подземна селскостипанска база, в землището на нивозагорското село Асеновец. В 8 специално изградени помещения, с площ около 600 кв.м., са намерени различни по брой и стадий на развитие насаждения от канабис. Общият брой на растенията е около 2000. Иззети са и 50 кг. суха листна маса. Всяко помещение е оборудвано със специална система за влажност, температура, вентилация, както и обособено помещение за сушене. Намерени са парични средства в размер на 38 000 лева.

При последвалите действия в жилищата на задържаните, в различни градове в страната, са иззети пари, компютърна техника и други вещи и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. На седем лица са повдигнати обвинения. Задържани са за 72 часа.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев