Мащабна операция срещу наркоразпространението в Сливен и Твърдица

22.03.2023 / 10:15

Петима са задържани с полицейска мярка за 24 часа

 

Акцията е проведена на 21 март на територията на районните управления в Сливен и Твърдица с цел установяване на производство, разпространение и притежание на наркотични вещества. В ход на операцията са извършени множество проверки на превозни средства, лица и частни адреси.

При извършване на процесуално-следствени действия в жилището на 29-годишен мъж в град Сливен криминалистите са намерили помещения, пригодени за отглеждане и сушене на растения от рода на конопа. Иззети са засети растения и суха листна маса, които при полевия тест са реагирали на марихуана. 29-годишнияг мъж е отведен в РУ-Сливен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

При проверка в жилище, обитавано от мъж на 26 години в град Сливен, полицейските служители са намерили и иззели опаковки, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържат. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията полицейски служители са извършили проверка на лек автомобил в района на кръстовище „Петолъчка“. В автомобила са установени двама мъже на 26 и 23 години. В тях са намерени 13 броя опаковки, съдържащи суха листна маса, която при теста е дала положителен резултат за наркотично вещество. Двамата са задържани за 24 часа. По случая са образувани две досъдебни производства.

При проверка в жилището на 35-годишен мъж в град Твърдица полицейските служители са намерили и иззели пликче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Операциите по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 3 сигнала са произшествия през изминалото денонощие. Екипи на районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, своевременно са ликвидирали пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в сливенския квартал „Комлука“ и новозагорското село Съдиево.

 

Пожарникари от РСПБЗН-Котел са спасили къща в село Ябланово след запалване на комина. Сигналът е получен в 18,27 часа на 21 март. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пострадали няма. Причинени са материални щети на покривната конструкция.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев