КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПРЕДИЗБОРНИТЕ АГИТАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ

...
02.03.2023 / 17:00

Със заповед на кмета Стефан Радев се регламентират местата за предизборните агитационни материали. Това са специално поставените табла по бул. „Цар Освободител“, във връзка с насрочените на 2 април 2023 г. избори за Народно събрание. Предизборната кампания се открива на 3 март 2023 г., 30 дни преди изборния ден и приключва на 31 март.

 

Разпределението на таблата между кандидатите е по схема. Номерацията е съобразена с поредността на номерата на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети в бюлетината, участващи в изборите.

 

Агитационните материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота. На всеки агитационен материал задължително трябва да се отбелязва от чие име се издава, съгласно чл. 183 от Изборния кодекс. Агитационните материали да се поставят така, че при премахването им да не се нанасят вреди на конкретните обекти, както и да се опази околната среда. Кметовете на кметствата и кметските наместници трябва да определят със своя заповед местата на поставяне на агитационните материали на територията на населените места, при посочените в заповедта изисквания.

 

По време на предизборната кампания се забранява унищожаването на агитационните материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите. Забрана има и за публикуването и излъчването на анонимни материали и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В заповедта се посочват и други забранени от закона действия.

 

Партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали в 7-дневен срок след изборния ден. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на секретаря на община Сливен. Материали за предстоящия вот, са публикувани в сайта на Общината, в секция „Избори за Народно събрание“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев