БЧК – СЛИВЕН ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ ЗА 2022 ГОДИНА

...
24.02.2023 / 15:25

Областната организация на Българския червен кръст – Сливен отчете дейността си през 2022 година. Това стана на сесия на Общото събрание, в присъствието на ръководители и представители на държавните структури, общините, съмишленици и приятели от Сливенска област. От името на кмета Стефан Радев делегатите на сесията приветства ресорният му заместник Пепа Чиликова. „За нас е чест, че Общината и Българският червен кръст – Сливен са наши традиционни партньори в изпълнението на задачи от голям обществен интерес. Със своята всеотдайност към всяка хуманна кауза доброволците – червенокръстци са пример и вдъхновение“, заяви кметът в поздравителен адрес до организацията, председателя д-р Иван Федин и директора на секретариата на ОС на БЧК д-р Моника Сярова..

 

През годините числеността на областната организация се запазва, посочи в доклада си д-р Федин. Някои от съществуващите дружества са се обединили и към момента са 60, с 3 264 членове. В поздравителен адрес до отчетната сесия председателят на националната организация на БЧК акад. Христо Григоров отбеляза отличната работа с младежите. Младежкият БЧК – Сливен е с най-голямо покритие в сравнение с другите области в страната. Десет младежки клуба със 150 членове развиват активна дейност в четирите общини. Пет от клубовете са в община Сливен.

 

Въпреки предизвикателствата на възникналите кризи в национален и международен план, през м.г. са проведени множество кампании, насочени към бедни семейства, деца в неравностойно положение, пострадали при катастрофи деца, граждани в особено тежки ситуации, предоставена е хуманитарна помощ и е оказано съдействие на бежанци от войната в Украйна и др. Проведени са обучения по долекарска помощ, включително на учители, горски служители, полицаи, социални работници, персонал във фирмите. 9 575 ученици и 54 деца са преминали водноспасителния минимум в община Сливен. Отрядът на Планинската спасителна служба е дал 20 дежурства, участвал е в пет спасителни акции, оказал е помощ на петима души, подсигурил е три спортни и културни събития.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев