СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, ПРЕДЛАГАНИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН, ПОПАДНАХА ВЪВ ФОКУСА НА СПЕЦИАЛНОТО ИЗДАНИЕ „КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА ЗА ВСЯКО ДЕТЕ“

...
15.02.2023 / 12:06

Социални услуги, предлагани в община Сливен, попаднаха във фокуса на специалното, благотворително издание на предаването „Като две капки вода за всяко дете“, което се излъчи на 12,13 и 14 февруари. То се реализира съвместно с УНИЦЕФ. Всяко от трите предавания подкрепяше кауза, свързана с продължаване и надграждане на програмите и интервенциите на УНИЦЕФ в България.

 

По програма на организацията за патронажната грижа в Сливен беше създаден Център за майчино и детско здраве, където се проследява ранното детско развитие. Предоставят се различни видове подкрепа – здравна информация за качествено отглеждане на бебето, социална работа, обучения, консултации, координират дейностите за преодоляване на различни възникващи проблеми и трудности. От услугите се възползват всички семейства с деца от 0-3 години и бременни жени от цялата Сливенска област.

 

От месец април миналата година Община Сливен работи по пилотния проект „Гаранция за детето“ на Европейската комисия и УНИЦЕФ. Основната му цел е въвеждането на системен подход към ранната детска интервенция със специален акцент върху децата на възраст между 0 и 3 години с увреждания и затруднения в развитието, както и на лицата, които се грижат за тях. По проекта съвместно работят екипите на „Майчино и детско здраве“, Общностен център Сливен, Сдружение „Лекари на света“, детските градини по проекта - „Надежда“, „Вержин и Хаик Папазян“, „Здравец“ - град Кермен и „Минзухар“ - с. Крушаре и мобилният екип към Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Работят специалисти, които оказват постоянна подкрепа.

 

Заради успешната съвместна дейност, от УНИЦЕФ отправиха покана към Община Сливен за участие в предаването „Като две капки вода за всяко дете“ и служители, работещи по проекта, се присъединиха към гостите на благотворителното издание.

 

Социалната мрежа в община Сливен е една от най-добре развитите в страната, с основен фокус към децата. През 2021 година кметът Стефан Радев запозна с основните социални дейности новия представител на организацията в България – Кристина де Бройн. Той беше първият общински кмет, с когото тя се срещна след встъпването си в длъжност. Тогава тя изрази удовлетворение от отличното сътрудничество и съвместната дейност между Община Сливен и УНИЦЕФ. Очаква се идната седмица Кристина де Бройн отново да посети Общината и да се срещне със сливенския градоначалник.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев