РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗАДЪРЖАНИ ПРИ МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ НА ОДМВР-СЛИВЕН

...
15.02.2023 / 11:29

Акцията е проведена на територията на Сливен, Нова Загора, Котели и Твърдица, съвместно със сили на жандармерията, екипи на НАП и РДГ-Сливен

 

Специализираната операция е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков с цел противодействие на наркоразпространението, закононарушенията свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, изкупуването на черни и цветни метали, проверки на заложни къщи, за установяване на вещи предмет на престъпление и контрабанда, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, контрол по Закона за движение по пътищата.

На 14 февруари екипи на ОДМВР-Сливен, Зонално жандармерийско управление-Бургас, ТД НАП-Бургас, РДГ-Сливен и ДГС в Твърдица и Котел са извършили множество проверки за установяване на закононарушения и разкриване на престъпления. В поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани 15 лица за извършени престъпления и съпричастност.

 

Сливен: В хода на операцията е разкрита кражба на вещи и техника от вила в местността „Каменка“, собственост на 88-годишна жена. Извършителят е задържан-мъж на 28 години от Сливен.

Разкрита е кражба на 50 метра климатични тръби и други вещи от сватбен салон в град Сливен. Извършителят е установен и задържан- мъж на 26 години от град Сливен.

32-годишен криминално проявен мъж от град Сливен е задържан за кражба на мобилен телефон "Huawei Nova 10" на стойност 1300 лева. Откраднатата вещ е намерена и приобщена към образуваното досъдебно производство.

28-годишен мъж е задържан за кражба на ел.инструмент от частен имат в село Сотиря.

Задържани са трима мъже от град Сливен за повреждане и унищожаване на 360 броя овощни дръвчета праскови от градина в землището на квартал „Речица“.

В хода на операцията са задържани мъж на 33 години и 54-годишна жена за притежание на наркотични вещества. При извършване на процесуално - следствени действия в жилището на мъжа в град Сливен е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Жената е задържана в кв.“Надежда“ с 32 дози бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин.

Установен и задържан е 33-годишен мъж от село Желю войвода, който управлявайки трактор е причинил материални щети на стойност около 5200 лева на оградата на стадиона в село Желю войвода.

Образувана е преписка за разпространение на цигари без бандерол в село Сотиря. Акцизната стока е предадени от жена на 46 години.

41-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена от екипи на сектор „Пътна полиция“ и сектор „Специални тактически действия“. Автомобилът е спрян на ул. „Г.С.Раковски“. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на наркотици. Пробата е извършена място, показала е положителен резултат. На водача и му е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство.

По време на операцията е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А8“, управляван от мъж на 30 години от град Стара Загора. Водачът е представил неистинско свидетелство за управление на МПС- гръцки образец. Образувано е досъдебно производство.

 

Котел: Извършени са проверки в обекти по чл.26 от Закона за горите в цех за преработка и съхранение на дървесина в с.Кипилово, временен горски склад за съхранение и извозване на дървесина в землище на с.Кипилово и временен горски склад за съхранение и извозване на дървесина в землище на с.Ичера, проверени са 7 бр. автомобили, собственост на дружествата извозващи дървесина. При извършените проверки не се констатираха нарушения.

 

Твърдица: Два обекта са запечатани от служители на ТД НАП-Бургас. Обектите са в град Твърдица и са работили като магазини за хранителни стоки без наличие на фискално устройство. Съставени са протоколи и актове.

Разкрити са две домови кражби в град Твърдица и Шивачево. Задържан е 30-годишен мъж за притежание на наркотични вещества. Образувани са досъдебни производства.

 

Нова Загора: В хода на операцията е установена незаконна сеч. На път ІІ-66 са спрени две превозни средства с животинска тяга, натоварени с дърва за огрев, незаконно добити в землището на град Нова Загора, собственост на "Напоителни системи" ЕАД.

Задържани са двама мъже на 22 и 20 години от новозагорския квартал „Шести“.

Разкрити са три кражби на вещи от части домове в град Нова Загора и селата Брястово и Караново.

Незаконно оръжие и боеприпаси са иззети при проверки в частни имоти в град Нова Загора и село Събрано. От имот, обитаван от мъж на 60 години, в кв.“Шести“ са иззети незаконно притежавани боеприпаси- ловни патрони. От имот в село Събрано, обитаван от мъж на 58 години, са иззети незаконно притежавани ловна пушка и газов пистолет. По случаите са образувани досъдебни производства.

 

РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР

СЛИВЕН ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев