ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗКРИ ПУНКТ НА ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ В СЕЛО САМУИЛОВО

...
13.02.2023 / 17:15

Община Сливен разкри пункт на Детска млечна кухня в село Самуилово. Това е първият пункт извън Сливен.

 

Раздаването на храната стартира от днес. От услугата се възползваха майки и от близки села. Разкриването на пункта е по предложение на Мелиха Трифонова от село Панаретовци.

 

„Мои близки от Сливен ползват Детската млечна кухня и са много доволни. Тъй като аз нямам възможност да ходя всеки ден до града, реших да предложа да бъде разкрит пункт в село Самуилово. Радвам се, че се случи и вече получавам разнообразна и полезна храна за детето си от тук. Това е голямо удобство за майките“, каза тя.

 

Кметът Стефан Радев посети Самуилово и се срещна с майки, ползващи услугите на Детска млечна кухня, с нейния директор Мирослава Костова и кмета на селото Красимир Кръстев.

 

„Радвам се, че има инициатива от страна на майките. Община Сливен е най-голямата по територия в България и съм доволен, че осигуряваме тази възможност и удобство за родителите, питателна храна за малките деца от Самуилово и близките села“, каза Стефан Радев.

 

„Имахме нужда от този пункт. Това ще помогне на много семейства и се надявам повече родители от други села да се възползват от услугата“, допълни от своя страна Красимир Кръстев.

 

Директорът на Детска млечна кухня Мирослава Костова е удовлетворена от факта, че към услугата има интерес от страна на младите майки. Тя благодари на Стефан Радев и Красимир Кръстев за подкрепата и бързата реакция след направеното предложение.

 

„Храната за децата се приготвя с висококачествени продукти, които имат сертификати за качество. Спазват се всички хигиенни изисквания“, каза още Костова.

 

Цената, която заплащат родителите, е 1 лев на ден. Менюто включва супа, основно и десерт. Детската млечна кухня в Сливен приготвя и предоставя храна на деца от 10-месечна до 3-годишна възраст. Разполага с десет раздавателни пункта. Първият, където се приготвя храната, се намира в квартал „Даме Груев”. Пунктове има в кварталите „Речица“, „Българка”, „Сини камъни” - в ДГ „Елица”, „Дружба” - в ДГ „Детски Рай”. Раздавателни пунктове има още на пл. „Васил Левски“, в кварталите „Република“, „Клуцохор“ и в центъра - на ул. „Пейо Яворов“. От днес заработи и пунктът в Самуилово, където храна ще се раздава всеки ден от 12,15 до 12,30 ч.

 

По-късно Стефан Радев и Красимир Кръстев посетиха парка в Самуилово, където наскоро Общината монтира ново осветление.

 

………………

 

На снимките:

 

Mk1 – Кметът Стефан Радев разговаря с майките, които първи се възползваха от новата услуга

 

Mk2 – Мелиха Трифонова от с. Панаретовци също взе храна за детето си. Пунктът бе разкрит по нейно предложение.

 

Mk3 – Мирослава Костова, директор на Детската млечна кухня - Сливен

 

Mk4 – Кметът на общината Стефан Радев и кметът на Самуилово Красимир Кръстев посетиха парка в селото, където наскоро бе изградено новото осветление.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев