ДЕЛЕГАТИТЕ НА РАО „ТРАКИЯ“ ОБСЪДИХА НА ЗАСЕДАНИЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД ОБЩИНИТЕ ЗА 2023 ГОДИНА

...
21.01.2023 / 19:07

Делегатите на Регионална асоциация на общините (РАО) „Тракия“ вчера си дадоха среща на първото за тази година заседание. То се проведе в Стара Загора и премина в разширен формат – заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете от РАО „Тракия“. Сред присъстващите бе кметът Стефан Радев, който е председател на УС на асоциацията от 2020 г.

 

В дискусията по актуални за местните власти теми бяха откроени предизвикателствата и затрудненията заради липсата на държавен бюджет през 2023 г. Беше обсъдено и продължаването на прилагане на разпоредби от сега действащата бюджетна рамка.

 

Сред точките от дневния ред, на които бе обърнато особено внимание, попадна предстоящото работно посещение на делегатите в турския град Истанбул. То е планувано за началото на месец февруари и е по покана на генералния директор на най-голямото водно дружество в Турция „ИСКИ“ – Шафак Баша и на кмета на истанбулския квартал „Сариер“ – Шюкрю Дженк.

 

Регионална асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ е независимо доброволно сдружение. То е създадено през 1997 г. Основните му цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите. Община Сливен е член на асоциацията над 20 години.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев