ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 800 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП В СЛИВЕНСКО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

...
20.01.2023 / 15:44

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите и оборудването им за движение при зимни условия. Извършват се проверки за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 13 до 19 януари на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 882 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 179 актове за административни нарушения и 703 фишове, от които 49 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са 9 водачи на МПС, употребили алкохол. От тях 3 са с показатели на дрегера над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. 6 са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества, за което са образувани бързи и досъдебни производства.7 водачи са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, за което се предвижда административно наказание по Закона за движение по пътищата в размер на 2000 лева и 24 месеца лишаване от управление.

Санкционирани са 4 неправоспособни водачи.

На място при проверка на пътя са връчени 114 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени 5 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

90 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

 

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2023 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев