УСПЯВАЩИ МЛАДИ БЪЛГАРИ ИДВАТ С „ПОХОД НА ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ“ НА СРЕЩА В СЛИВЕН

...
25.11.2022 / 17:14

Инициативата „Поход на вдъхновителите“ стигна и до Сливен. Седем ежедневно успяващи млади българи ще бъдат гости на града за среща с гимназисти от 8 до 10 клас и учители от училищата в града, студенти от висшите учебни заведения, родители и любознателни граждани. Събитието ще се състои от 11 часа на 26 ноември в зала „Сливен“. Организатор е Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в партньорство с Общината.

 

„Поход на вдъхновителите“ си поставя за цел да събужда /само/инициативността, да вдъхновява, мотивира и да разрушава апатията за собственото бъдеще на младежите. Инициативата е част от проекта „Аз мога – тук и сега“, възникнал по идея на успешни програмисти, мениджъри, предприемачи и лектори в обучителни академии. „За нас е чест, че Сливен стана част от маршрута на този своеобразен поход. Вярвам, че ярките личности, които ще ни гостуват, ще се превърнат във вдъхновение за нашите деца и младежи да развиват уменията и талантите си. Примерът, който ще видят, ще им помогне да са смели в мечтите си и да оценят още по-добре значимостта на знанието, труда на учителите си, подкрепата на родителите и приятелите по пътя напред“, коментира кметът Стефан Радев.

 

Един от вдъхновителите на срещата ще е сливенецът Евгений Йорданов – бивш възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“, предприемач, маркетинг експерт, ръководител на международна компания, базирана в България. В срещата ще участват още Биляна Димитрова - адвокат по международно бизнес право, Антон Чолаков – занимаващ се с архитектура и разработка на софтуер с различни технологии, Георги Величков - собственик на компания за индустриално почистване, Георги Ангелов – уеб дизайнер, предприемач и кулинар, Алекса Тачев – уеб инженер, Кристалин Чавдаров – един от създателите на проекта „Аз мога – тук и сега“, предприемач в областта на иновациите и дизайна, собственик на компании в страната и чужбина.

 

От създаването си през 2010 г. досега са осъществени 51 Похода на вдъхновителите, в 35 населени места, изминатите километри са 17 159. По време на походите са представени 99 успяващи млади българи.

 

Гост на събитието в Сливен ще бъде зам.кметът Камен Костов. До момента предварителни заявки за участие са направили 130 гимназисти от града. Входът е свободен, напомниха от ППМГ „Добри Чинтулов“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев