КАМЕН КОСТОВ: ИМА ИНТЕРЕС КЪМ ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ В СЛИВЕН

...
24.11.2022 / 13:21

В Сливен има интерес към програмата за саниране и Общината подкрепя сдруженията на собствениците максимално повече от тях да кандидатстват, за да има повече санирани и енергийно ефективни сгради. Това заяви заместник-кметът Камен Костов. Той припомни, че по предложение на кмета Стефан Радев Общината ще поеме 50 процента от разходите за техническото и енергийно обследване, но не повече от половината на референтната стойност по програмата.

„За да кандидатстват за средствата от Общината, собствениците трябва да имат сдружение, оферта или проектодоговор, в който да са договорени цена и срок за обследването от съответната фирма и документите, които ще изготви. Трябва да покажат още, че разполагат с половината от средствата, които са договорили, но не повече от референтната стойност“, каза Костов.

Въпреки, че все още се работи по предварителните насоки и няма окончателен вариант на програмата, той призова собствениците да бъдат максимално активни, да влизат в контакт с фирмите, а тези, които нямат сдружения, бързо да ги създадат, за да имат проектна готовност. Колкото по-голям е процентът на собствениците, които се включат в сдруженията, толкова повече точки ще имат при класирането.

Камен Костов, който присъства на събрания на жилищните блокове, каза, че наблюдава позитивно отношение към санирането, хората задават въпроси и споделят мнения за спецификите по предварителните указания.

На страницата на Община Сливен е създаден раздел за санирането, където се публикува предварителната информация. Обявени са и телефони, на които гражданите могат да получат отговор на своите въпроси.

Линкът е: https://mun.sliven.bg/etazhna-sobstvenost

--

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев