ЗЛАТОМИР ЖЕЛЕВ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ПОЛУЧИ ТРЕТА НАГРАДА НА ЕСЕННОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ФИЗИКА

...
14.11.2022 / 16:38

Гимназист от Сливен се представи отлично на Есенното състезание по физика. Той има шансове да бъде включен в националния ни отбор, който ще участва в европейски и международни състезания и олимпиади по този предмет. Дванайсетокласникът Златомир Желев от ППМГ „Добри Чинтулов“ получи трета награда в категория „Специална тема“. В тази категория са включени само задачи със завишена трудност според стандартите на международните състезания. Най-добре представилите се в „Специална тема“ ученици ще преминат през допълнителна проверка на знанията и подготовката им, след което ще бъде извършен подбор за членове на националния отбор. През м.г. Златомир бе включен в разширения състав на отбора и се яви на европейски кръг по физика.

 

Есенното състезание по физика е национален форум от календара на Министерството на образованието и науката. То се състоя през почивните дни в Сливен, при домакинството на СУ „Константин Константинов“. Всички сливенски участници в него бяха излъчени от ППМГ „Добри Чинтулов“. Техен научен ръководител е преподавателката Кети Маринова.

 

Отлично се представиха в своите възрастови групи Раян Камаринчев, 8 клас, и Денис Сираков, 9 клас. Те постигнаха резултати с много добър коефициент на успеваемост. Високо ниво на подготовка показаха Преслава Добрева, Андон Такев и Християн Божинов, всички – от 9 клас, както и десетокласниците Ивайло Мъндев и Ния Господинова.

 

Жури на състезанието бяха университетски преподаватели и учени под председателството на проф.д-р Мирослав Абрашев. Те оцениха 235-те участници, в шест възрастови групи. Учениците бяха представители на 35 училища в страната - водещи профилирани национални, природо-математически, математически гимназии и колежи.

 

Ръководството на Община Сливен поздравява Златомир и всички участници за знанията и за достойното представяне на ППМГ „Добри Чинтулов“ и Сливен. Общината благодари на научния им ръководител г-жа Маринова за задълбочената им подготовка, както и на директора Весела Паскалева и екипа й от СУ „Константин Константинов“ за създадената добра организация за провеждане на събитието.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2022 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев