СЪВЕЩАНИЕ НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, МВР, ГДБОП И ДАНС В РЕГИОНА НА СЛИВЕН

...
11.11.2022 / 17:05

Мерки за ограничаване на престъпността бяха набелязани по време на съвещание на ръководителите на Прокуратурата, МВР, ГДБОП и ДАНС в региона на Сливен

Конкретни мерки за противодействие на престъпността, набелязаха ръководствата на Прокуратурата, МВР, ГДБОП и ДАНС в региона на Сливен. Те бяха съгласувани по време на регионално съвещание, проведено по инициатива на прокурор Любомир Петров - административен ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас.

В него освен прокурор Петров участваха и Валентина Маджарова зам.-административен ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, Веселин Гнагалов - административен ръководител на Окръжна прокуратура – Сливен, Катя Колева - административен ръководител на Районна прокуратура - Сливен, старши комисар Димитър Величков - директор на ОД на МВР - Сливен, Слав Добрев - началник сектор БОП - Сливен и Стоян Димитров - директор на ТДНС - Сливен.

По време на срещата бе извършен анализ на престъпността в Сливен и региона. На тази база бяха набелязани конкретни мерки в работата по все по-нарастващите престъпления, свързани с противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната.

Обсъдено бе и задълбочаване на работата по досъдебни производства за трафик на хора, престъпления срещу екологията, престъпления по отношение на горския фонд, злоупотреби с европейски средства, разпространение на наркотици.

Прокурор Любомир Петров обърна внимание за работата по превенция на престъпленията срещу непълнолетни и малолетни лица, с оглед нарастващата агресия по отношение на подрастващите в национален мащаб.

По време на съвещанието бе отчетено отличното взаимодействие в работата по отделните разследвания между институциите в гр. Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев