МИНЧО АФУЗОВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

...
16.09.2022 / 19:07

Областният управител Минчо Афузов участва днес в разширено заседание на Министерски съвет с 28-те областни управители. Освен премиерът Гълъб Донев, в работната среща взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на финансите Росица Велкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова, министърът на земеделието Явор Гечев, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев и министърът на електронното управление Георги Тодоров. Основен фокус на заседанието бе подготовката за предстоящите парламентарни избори.

 

Коментирани бяха оперативни въпроси, свързани с нормалното протичане на изборния процес. Сред обсъжданите теми бяха гласуването с хартиена бюлетина в населени места с под 300 избиратели, превенцията срещу нерегламентирани въздействия върху избирателите, подобряването на координацията между доставчика на машините за гласуване и Охранителна полиция. Според областния управител на Сливен, в 21 Многомандатен избирателен район е налице много добър синхрон между доставчика на устройствата за гласуване, Районната избирателна комисия и органите на реда. При последните няколко парламентарни вота област Сливен е била сред първите както с доставката на машините за гласуване, така и с отчитането на изборните резултати.

 

На заседанието специално внимание бе отделено и на проблемите с почистването на речните корита и необходимостта от облекчаване на сложните процедури по възлагане на тази дейност.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2023 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев