ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „МАК“ В ГРАД СЛИВЕН СТАНАХА ПОЖАРНИКАРИ ЗА ЕДИН ДЕН

...
14.09.2022 / 14:00

Дни на отворените врати и демонстрации са част от инициативите по време на Седмицата на пожарната безопасност. Вчера служителите на Регионалната служба „ПБЗН” в Сливен направиха специална демонстрация на техниката и оборудването на дежурните екипи пред децата и им позволиха да покажат своите умения в гасенето на пожари. Инициативата е на районната служба и се провежда в рамките на Седмицата за пожарната безопасност в навечерието на професионалния празник на служителите в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР 14 септември.

 

До края на седмицата са планирани редица инициативи, с които се отбелязва професионалния празник на българските огнеборци и Седмицата на пожарната безопасност, в които гражданите могат да се включат активно:

 

До 18 септември са организирани временни приемна за посетители в Районните служби ПБЗН в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

 

На 15.09.2022 г. от 09.30 ч. в РСПБЗН-Котел, гр. Котел, кв. „Промишлена зона“ № 1, ще се проведе среща с доброволци от доброволно формирование „П. Берон“ по отношение обществените ползи от доброволчеството, идеи и ценности – уважение на другия, отговорност, солидарност и съпричастност, навременна взаимопомощ.

 

На 16.09.2022 г. от 09.30 ч. до 10.30 ч. ще се проведе демонстративно ПТЗ в Детска градина „Щастливо детство“- гр. Твърдица.

 

До 18.09.2022 г. във фоайе в Музей на котленските възрожденци в Пантеон на „Г. С. Раковски“, гр. Котел могат да се видят следните изложби:

 

Изложба на тема: Символи на държавността – пожарникарски каски, шапки, униформи и др., във връзка с историята на противопожарното дело.

Фото изложба на детски рисунки с тематика в областта на ПБЗН

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев