ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА ТВОРЧЕСКА БАЗА НА ПРОЕКТА „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“

...
14.09.2022 / 13:57

Областният управител Минчо Афузов бе гост на откриването на новата творческа база на проекта „Музиката вместо улицата“ в Сливен.

 

Благотворителният проект на маестро Георги Калайджиев и г-ж Мария Хаушилд има за цел да даде нов хоризонт за развитие на деца от социално слаби семейства в град Сливен, чрез обучението им по различни класически музикални инструменти и осигуряване на достъпа им до специализирано музикално образование.

 

„Като съмишленик на този проект от самото начало, преди всичко искам да благодаря на г-н Калайджиев за огромните усилия, които положи през последните 14 години! Искам да благодаря и на г-жа Радка Кусева, вложила много всеотдайност в реализирането на проекта, както и на преподавателите, които направиха от децата – музиканти. Свидетел съм на голяма част от трудностите, през които всички те преминаха. Затова сега съм много щастлив да видя, че проектът „Музиката вместо улицата“ има нов, красив дом. Искам да се обърна към преподавателите и децата: Вашият труд не е лек, не е лесно измерим, не е лесно оценим. Затова ви пожелавам да не спирате да работите и да творите, създавайки красота! Пожелавам ви да намирате реализация чрез труда и изкуството си, в които има много любов, емоция и вдъхновение. Бъдете щастливи с това, което правите, и знайте, че всички ние се гордеем с вас“, каза в приветствието си към участниците в проекта областният управител Минчо Афузов.

 

В новата база на проекта „Музиката вместо улицата“, освен кабинетите за обучение по различните музикални инструменти, има и голяма зала за репетиции и концерти на младежкия камерен ансамбъл. Вчера там за пръв път бе изнесен кратък концерт – поздрав от младите таланти към гостите и присъстващите на откриването на новия им творчески дом.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев