Отборът на СУ „Пейо Яворов” ще представи Сливен в Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата

...
03.06.2022 / 15:04

Пътна полиция в Сливен участва в подготовката на състезателите

 

Отборът на СУ ”Пейо Яворов” в Сливен спечели областния кръг на състезанието по Безопасност на движението по пътищата и ще представи града на финалите, които ще се проведат на 4 и 5 юни в град Етрополе.

Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по безопасност на движението по пътищата в календара на Министерство на образованието и науката за ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии през учебната 2021/2022 година.

В град Етрополе отбори от цялата страна ще се състезават в три кръга- писмен тест, практически умения и блиц въпрос. Тази година в писмения тест, освен въпроси по пътна безопасност, са включени и въпроси по оказване на долекарска помощ. Практическият изпит ще тества знанията и съобразителността на участниците при намиране и отстраняване на технически неизправности на велосипеди.

Помощ при подготовката за състезанието е оказал младши автоконтрольор Николай Стойчев, служител в сектор „Пътна полиция”-Сливен. Ръководител на отбора е г-н Димо Димов, учител в СУ ”Пейо Яворов”. Инициативата е подкрепена от заместник-директора на средното училище г-жа Петя Георгиева.

Целта на състезанието по безопасност на движението по пътищата е да подпомага

възпитаването и обучението на учениците в култура на поведение на пътя. Подкрепя учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя. Независимо от акцента върху знанията и уменията по безопасност на движението по пътищата чрез състезанието се възпитават и качества от значение за общото личностно развитие като информираност, култура в отношенията, съобразителност, уважение към общността и правилата.

 

Да пожелаем успех на Мария Стайкова от VІ б клас, Десислава Цанева от VІІ г клас, Александър Христов от V а клас и Ивайло Башев от VІ а клас.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев