ТРИ ПРОИЗВОДСТВА СА ОБРАЗУВАНИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО

...
03.06.2022 / 13:16

Три производства са образувани при операция на ОДМВР-Сливен срещу наркоразпространението.

Иззети са наркотични вещества, трима са задържани с полицейска марка

 

Специализирана операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества, е проведена на територията на ОДМВР-Сливен. Акцията е част от приоритетните действия на Областната дирекция по противодействие на наркоразпространението. На 2 юни са извършени проверки на превозни средства, лица и частни домове от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“-ОДМВР-Сливен, криминалисти на РУ-Твърдица, Нова Загора и Сливен.

В хода на операцията в град Шивачево полицейски екипи спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от водач на 34 години от същия град. В автомобила са намерени и иззети полиетиленови пликове, съдържащи бяло кристалообразно вещество. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на водача са намерени и иззети пакетчета с кристалообразно вещество, като и множество предмети и прекурсори, които се използват при производството на синтетични наркотични вещества. При полевия тест иззетите вещества са реагирали на метамфетамин. По първоначални данни общото тегло е около 20 грама. 34-годишният мъж, няма криминални прояви, задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

По същото време в град Нова Загора в близост до училище в центъра на града е задържан 46-годишен мъж. Той е отведен в РУ-Нова Загора. При обиска в него са намерени и иззети полиетиленово пликче и 4 броя опаковки от станиол, съдържащи бяло кристалообразно вещество-метамфетамин. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

В сливенското село Сотиря полицейски служители на участък „Петолъчка“ спират за проверка лек автомобил „Рено Меган“. При проверката се установява, че 33-годишният водач управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата е извършена с техническо средство. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пътен инцидент с пострадала пешеходка е станал на 2 юни в района на бензиностанция, в град Сливен. Около 15,19 часа 66-годишна жена е била ударена лек автомобил „Опел Зафира“, докато е преминавала през бензиностанцията. Водачът на автомобила е мъж на 59 години, жител на сливенско село. Жената е откарана в болнично заведение в град Сливен с фрактура на левия крак, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 3 юни, около 01,00 часа, е възникнал пожар в барака, намираща се в района на общинския пазар в град Нова Загора. Произшествието е ликвидирано в 03,30 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 50 кв.м. покривна конструкция, 2 контейнера за отпадъци и други материални щети. Причината за пожара е в процес на установяване.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев