СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 182 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР

...
10.05.2022 / 14:02

Жители и гости на Сливен днес се стекоха на всеобщата градска церемония на централния площад за отбелязване на 182 години от рождението на Хаджи Димитър. Войводата е един от символите на града, оставил своя ярък отпечатък сред емблематичните образи, воювали за род и Родина.

 

Пред жителите и гости на Сливен кметът Стефан Радев изтъкна колко важни са за историята и идните поколения заветите на Хаджи Димитър.

 

„Нека във времето на усложнена обстановка, в което живеем, да покажем, че гибелта на Хаджията не е била напразна. Нека отговорно да ковем съдбата и бъдещето на България. Само така можем да покажем пред света, на нашите деца и пред нас самите, че сме достойни чеда на своите велики предци! Да живее България!“, заяви още кметът Радев.

 

Днешната церемония започна със строяване на почетния караул и продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Своята почит по повод годишнината изразиха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Вълчев, началникът на Сливенския гарнизон полк. Любомир Вачев, директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков, военно-патриотични съюзи, исторически дружества и граждански сдружения, училища, организации, граждани. Цветя бяха поднесени още от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

 

10 май е обявен за Ден на Хаджи Димитър с решение на Общински съвет-Сливен от 22 април 1999 г.

 

Организатор на днешната церемония е Община Сливен и Центърът за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев