ПЪРВОТО УЧЕНИЧЕСКО ОНЛАЙН РАДИО В ГРАДЕЦ ВЕЧЕ ТРЪГНА

...
26.03.2022 / 12:19

Първото ученическо онлайн радио в Основното училище „Кап. Петър Пармаков“ излъчи първите журналистически материали и музикални изпълнения. Това стана на Благовещение, при откриването на STEM – центъра в училището, създаден с близо 260 000 лева по програма на МОН. Очаквано първият събеседник на редакционния екип бе директорката Силвия Ненова. „Нашите деца имат много таланти. Те могат да пеят, да танцуват. Притежават заложби за творчески изяви. В Градец липсва място, където да покажат тези умения. Затова с колегите решихме да се насочим към създаването на такъв център“, каза Силвия Ненова и благодари на всички специалисти, участвали в създаването на центъра, за проявеното разбиране и търпение. Гост на празника бе областният управител Веселин Вълчев. Той също бе поканен да участва в радиопредаването. „Скъпи деца, пожелавам Ви да сте здрави, да развивате дарбите си и да се старателни в учението. Това, което виждаме днес, силно ни впечатлява. Виждаме и колко много старание са вложили Вашите учители, за което ги поздравявам. Желая на всички много успехи“, заяви областният управител.

 

STEM-центърът заема голямо помещение на последния етаж в сградата, където онлайн радиото дели територия с различни кътове по интереси: журналистика; дигитални технологии и роботика; танцово и вокално изкуство; събиране на информация и документиране на сведения за традициите и фолклора на етносите. Всеки клуб по интереси показа част от дейността си под ръководството на учителите. Преподавателят Светослав Василев бе сред главните действащи лица като отговорник за техническата част на центъра. По време на събитието малки журналисти, с диктофони в ръка, събраха мнения от присъстващите за новия учебен център.

 

Гости на празника бяха началникът на РУО Кристияна Станкова, кметът на община Котел Коста Каранашев и част от екипа му, кметът на Градец Веселин Урумов, Георги Стефанов от „Амалипе“, част от ръководството на НУФИ – Котел и техни ученици, които отправиха музикален поздрав към домакините.

 

В училището се обучават 354 деца от 1 до 7 клас и 80 деца в три подготвителни групи. Преподават им 35 учители. Учебният процес се провежда в четири сгради поради липса на достатъчно място.

 

През тази година се навършват 219 години от началото на учебното дело в Градец. Едно от най-старите училища в областта се надява, че в края на пролетта ще започне строителството на детска градина и няколко допълнителни класни стаи.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев