АНКЕТА ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНАТА

...
25.03.2022 / 15:24

Община Сливен провежда анкета за оценка на административното обслужване.

 

Граждани, представители на бизнеса и институции могат да дадат своята оценка за административното обслужване в Община Сливен като попълнят анкета, до която води следния линк: https://mun.sliven.bg/surveys/take/survey-12. Тя съдържа 10 въпроса и ще бъде активна до 30 юни 2022 г. Ще бъде разпространена и на хартиен носител на подходящи места в града за попълване от гражданите.

 

Подобни проучвания на общественото мнение се извършват ежегодно от Общината, като тази година анкетата е част от внедряването на европейски модел за управление на качеството в публичния сектор „Обща рамка за оценка – CAF“ (Common Assessment Framework), в изпълнение на Споразумение за сътрудничество с Института по публична администрация /ИПА/. При успешно въвеждане на модела Община Сливен има възможност да получи Сертификат - етикет „Ефективен CAF потребител“. Получаване на приз „Ефективен потребител на CAF“ е процес, извършван от ИПА и се базира на извършване на външна оценка–от независими консултанти.

 

Процесът по внедряване стартира в Община Сливен в края на миналата година и се извършва успешно към момента. Екип от специалисти, на който е проведено обучение, вече изготви Доклад за самооценка, План за подобрение и мерки към него.

 

С Плана можете да се запознаете тук:

 

https://mun.sliven.bg/uploads/4412544E7D17EDC5908534B24E4E3BBE

 

Освен анкетата към гражданите, ще се проведе допитване и до служителите в Общината за тяхното становище и предложения във връзка с Плана за подобрение.

 

Успешното внедряване и прилагане на модела CAF предоставя на Община Сливен редица възможности за повишаване качеството на управление на публичните услуги.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев