ОБЩИНА СЛИВЕН НЕ ПРЕДВИЖДА РЕЖИМ НА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

...
24.01.2022 / 14:54

Въпреки значителното увеличение на цената на електроенергията, Община Сливен не обмисля въвеждането на режим на уличното осветление към момента, коментира днес пред журналисти кметът Стефан Радев.

 

„Нашата идея е да не въвеждаме режим на графика на осветлението, а по-скоро да търсим начин да си произвеждаме енергията, която употребяваме. Вярвам в това и ще продължим да работим в тази посока“, посочи кметът. Той припомни, че още през есента на миналата година, е бил повдигнат въпросът за очакваното драстично увеличение на разходите за електроенергия, което вече е факт. По думите при сегашните нива на цените годишната сметка на Общината ще се увеличи от 1 млн. на близо 3, 5 млн. лв.

 

„Нямаме неразплатена фактура досега. Ако предвидим някакви мерки за икономия, те ще бъдат управляем процес и решение“, смята още Стефан Радев. Той изрази тревога по отношение на финансовото състояние на ВиК-Сливен. По тяхна информация, натрупаните до момента дължими суми от водното дружество за ел. енергия възлизат на над 2 млн. лв.

 

„Не знам защо не се говори по тази тема в страната, но ВиК дружествата са подложени на огромен натиск – сметката им за електроенергия е по-висока от месечните приходи от дейността им, което създава значим риск за тях“, е на мнение сливенският градоначалник.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев